Академия

Victory One Jiu Jitsu не е само спортен клуб.

Academy Victory One Jiu Jitsu image 1

Academy Victory One Jiu Jitsu image 2

Victory One Jiu Jitsu е първата академия по джу джицу в град Пловдив. Академията е основана от 2005 година. В процес на развитие от 2013 година в академията ни има официално класове по Джу джицу, а година по-късно е под отбора на Zenith BJJ. През 2018 година преминава под отбора на 9x световен шампион Лукас Лепри.

ПРИНЦИПИТЕ НА ДЖУ ДЖИЦУ ЩЕ ПРЕДИЗВИКАТ ЧЕРТИ НА ХАРАКТЕРА И КАЧЕСТВА, КОИТО ВИ ПРАВЯТ ТОВА, КОЕТО СТЕ.

Нашата мисия е да популяризираме и развиваме джу джицу, за да вдъхновим хората да бъдат най-добрите. Вярваме, че джу джицу е нещо повече от спорт или система за самозащита; това е начин на живот, който подобрява цялостния човек. Физическите, умствените и трансцедентните ползи от джу джицу трябва да са достъпни за всеки, от начинаещ до състезател от световна класа и всяка възраст, пол или етническа принадлежност. Академията има дълъг опит в създаването на шампиони, както на тепиха, така и извън него.

 

Треньор

Ivan Manolov
Ivan Manolov

Страстта ми по бойте изкуства е от ранна детска възраст, и така 2000г. Георги Делчев ме запозна с бразилско джу джицу / граплинг. Той ми показа първите състезания по смесени бойни изкуства – UFC. От момента в който видях този уникален спорт ме грабна, но за съжаление възможността да се практикува в България беше изключително ограничена.

Преди да започна да се занимавам с граплинг бях концентриран основно върху карате Киокушин, но след като се запалих по Бразилското Джу джицу (Brazilian Jiu Jitsu) а нямам възможността да го практикувам в България, реших, че непременно трябва да се занимавам със сходен спорт. Така започнах да тренирам Кудо ( japan mix martial art) , където достигнах черен колан 2-ри Дан.

В Кудо неизменна част са тренировките на земя-Граплинг, където усъвършенствах и развих солиден фундамент, който надграждах при всяка възможност. Няколко години съм бил национален състезател с призови места за България, в последствие старши треньор на националния отбор на България. Награден съм с приз за треньор на годината от БСНС(Български съюз на неолимпийските спортове).

Благодарение на Христо Христов черен колан БЖЖ, имах възможност да тренирам с едни от най- титулованите личности в света на Бразилско Джу джицу като Родриго Кавака, Филипе Андрю, Ренато Кануто, Гилберт Бърнс- Дориню (UFC) и други по пътя на своето развитие. В последствие мой наставник и треньор стана Лукас Лепри под който съм Черен колан БЖЖ.

Желанието ми да тренирам и развивам спорта в страната бе първоначалната причината да започна създаването на група по Бразилско Джу джицу която постепенно се превърна в един от най-големите клубове в България.

Иван е първият черен колан в Европа под Лукас Лепри.

Lucas Lepri / Ivan Manolov
Lucas Lepri / Ivan Manolov

Ползи от бразилското джу джицу

Въпреки че много хора започват да играят джу джицу, за да научат самозащита, те бързо научават, че това е пристрастяващ спорт, пълен с физически и психически ползи. Може да откриете, че спите по-спокойно, по-добре се фокусирате на работа/училище, постигате повече от целите си и имате по-оптимистичен поглед върху живота. Хората, които редовно практикуват джу джицу, цитират няколко общи промени:

  • Подобрена увереност
  • Бърза загуба на тегло/мазнини
  • Повече енергия
  • По-малко стрес
  • По-добър фокус на работа/училище
  • По-дълбок сън
  • Подобрен атлетизъм (сила, гъвкавост, баланс, координация, състояние, мускулен тонус)
  • По-добро отношение и цялостно щастие
  • По-здравословен начин на живот

Нашата учебна програма включва класове, в които практикувате и учите в ги и класове без него, или „ноги“ (наричани „събмишън граплинг“). Класовете са организирани по нива beginners , fundamental и advance.

 

Начинаещи / Beginners

Започването на всеки нов спорт, още по-малко бойно изкуство, може да бъде трудно. Нашата програма за начинаещи ви позволява да научите основите в много контролирана, безопасна и забавна среда. Структурираната учебна програма е предназначена да въведе ефективно всички основни позиции, техники, подавания и бягства. Класовете ще ви подготвят както за самозащита, така и за спортно джу джицу. Освен това ще подобри вашата физическа форма, баланс и координация. Основната програма е предназначена за всеки мъж или жена, с всякакъв тип тяло, ниво на фитнес или възраст (14 или повече).

Този клас полага основата на знанието, върху която ще се гради всичко останало. Един от най-големите недостатъци на много академии по джу джицу е липсата на такава цялостна система. Нашата система е проектирана от основателят на отбора професор Лукас Лепри и е уникална. Както се вижда от нашите резултати като отбор, а именно един от най- добрите в България и не само, системата работи и ви позволява да достигнете максималния си потенциал в спорта.

 

Основни / Fundamentals

Предназначена за тези, които са завършили учебната програма по основи и/или са получили поне 1-ва степен бял колан. Фундаменталната учебна програма ще ви подготви да получите синия си колан, да започнете спаринг и да участвате в класовете за напреднали. Тук вие напредвате по систематичен начин, за да подобрите вашето разбиране, рефлекси и цялостно развитие в спорта. Въпреки че този клас е проектиран с оглед на белия – син колан, той също е много полезен за по-напреднали ученици, които искат да усъвършенстват техниката си, или за хора, които може да се връщат след прекъсване.

 

Напреднали / Advanced

Класът за напреднали е за ученици, които искат да развият своето джу джицу до по-напредналите колани, да се състезават или да тестват способностите си в най-практичната настройка. В този клас е целият свят на джу джицу, от прости до сложни. Това е отворена книга, която трябва да се изучава, оценява, тренира и прилага на практика. Класът, в който се правят шампиони и се надхвърлят фитнес целите. Този клас включва по-сложно позиционно обучение и по-интензивен спаринг.

 

Джу джицу за деца

Изучаването на бойно изкуство и по-специално бразилско джу джицу е един от най-добрите подаръци, който можете да дадете на дете. Осигурява развитие на характера и личностно израстване, което ще повлияе на всяка област от живота му. Това е забавен начин за децата да влязат във фантастична форма, да придобият увереност, да се научат на уважение, да подобрят дисциплината и да предотвратят тормоза.

Нашата програма за деца работи в забавна и възпитаваща среда, където те процъфтяват и научават важни житейски уроци като:
Чрез самодисциплина, ангажираност и постоянство можете да постигнете всичко.
Подобряването на фокуса и концентрацията ви помага да игнорирате разсейванията и да се ангажирате напълно с уроците в училище, в спорта и у дома.
Търпението се отплаща.
Когато сте здрави и във форма, вие се чувствате по-добре и сте по-уверени.

Програмата за деца също ще даде възможност на децата ви да предотвратяват или обезсърчават тормоза без насилие. Чрез подходящи и ефективни техники за самозащита, ние внушаваме самочувствие и увереност, необходими, на децата да обезвреждат конфронтациите, преди те да ескалират и как да се защитят в случай, че бъдат нападнати.

Нашата програма за деца се основава на структурирана учебна програма, която е специфична за възрастта и е тествана в битки. Включва техники, игри, тренировки и спаринг на живо.

Класовете са разделени по възраст:
Възраст 3-5 г.
Възраст 6-8 г.
Възраст 9-13 г.

Възрасти над 14 години могат да се присъединят към редовните класове (основни, междинни или напреднали в зависимост от нивото им на колан).